Непълнолетният водач от Кърджали, който е блъснал с автомобил 83-годишна жена,

...
Непълнолетният водач от Кърджали, който е блъснал с автомобил 83-годишна жена,
Коментари Харесай

Непълнолетният, причинил смъртта на възрастна жена в Кърджали, и друг път е шофирал

Непълнолетният лидер от Кърджали, който е блъснал с автомобил 83-годишна жена, умряла по-късно в болница, и в други случаи е управлявал моторно транспортно средство. Това се показва в изказване на Окръжна прокуратура – Кърджали, оповестено на интернет страницата на институцията. Това е и причина прокуратурата да изготви писмо до Дирекция „ Социално подкрепяне “- гр. Кърджали, за преценка по отношение на нуждата от предприемане на дейности за използване на ограничения по Закона за протекция на детето, се показва още в пресинформацията.

В изказване пред медиите окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов изясни, че малолетният причинител на действието е бил с още двама малолетни в автомобила. Съдебнопсихологична експертиза ще открива дали младежът е могъл да схваща свойствата и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си.



Инцидентът е станал на 4 юли към 21:00 часа. Тогава младежът взел от вкъщи си ключовете на лек автомобил, оставен на предпазване на пълновръстен член на семейството му. След като привел транспортното средство в придвижване, подхванал ръководството му в град Кърджали, в региона, в който живее. Прибирайки се към дома си не съумял навреме да спре и блъснал придвижваща се пешком стара жена. Пострадалата била откарана в болница, където умряла същата вечер, а младежът арестуван за период от 24 часа.

Прокурор Стефанов изясни, че в хода на досъдебното произвеждане са разпитани с изключение на арестувания, двамата му спътници, пълнолетното лице, на което са оставени ключовете от автомобила, както и притежателя на самия автомобил. Назначена е съдебномедицинска експертиза, която да откри аргументите за гибелта на потърпевшата и механизма на причиняване на телесните увреждания на потърпевшата, която заключението не е направено. Предстои събиране на гласни доказателства, както и назначение на правосъдна автотехническа експертиза, изясни прокурор Желязко Стефанов. Той добави, че младежът живее покрай мястото на случая с майка си, само че в едно домакинство, в което има и други родственици. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР